Beautyclick blog banner

De roadmap naar mooie klantrelaties in jouw salon – door Amber van Salonized

Je klantenbestand onderhouden kan een hele opgave zijn. Je wilt naast het verwelkomen van nieuwe klanten, ook je vaste bestand tevreden houden. Beide vragen om een andere manier van werken, maar hebben ook net zo veel onderhoud nodig. Ik deel de perfecte roadmap zodat jij aan de slag kan met het werven en onderhouden van je klantenkring.

Hoe krijg je nieuwe klanten naar jouw salon?

Nieuwe mensen naar je salon trekken komt heel wat marketing bij kijken. Dat is natuurlijk niet je expertise. Maar het werven van nieuwe klanten hoeft niet moeilijk te zijn. Je hebt ten opzichte van grote bedrijven (die een enorm budget aan advertenties uitgeven) al een stapje voor: je verkoopt jezelf! Jij weet als geen ander wat je biedt en zo kun jij vanuit een gevoel promoten. En dat is enorm waardevol.

  1. Online zichtbaarheid

Wanneer mensen op zoek zijn naar een specifieke dienst of salon in de buurt, zoekt hiervan 70% online. Als je zelf naar een salon op zoek bent, kijk je naar wat voor indruk je krijgt en of die bij jou past. Instagram is een hele goede graadmeter hiervoor. Vervolgens als je ziet wat je bevalt, ga je naar de website en kijk je naar prijzen en afspraakmogelijkheden.

Talloze mensen zoeken op deze manier naar een salon die bij hen past. Als een van deze kanalen niet optimaal is. Haakt de bezoeker al snel af. Er is namelijk genoeg aanbod. En dat is waar jouw persoonlijke touch te pas komt. Spreek uit wat je motiveert en complimenteer dit met mooie foto’s. Geheid succes!

  1. Je reviews op orde

Bij het keuzeproces van je bezoekers spelen reviews een grote rol. De bezoeker moet namelijk nog overtuigd worden. Vraag daarom iedereen die een afspraak bij je heeft gehad een review achter te laten op je website, via Google of op Facebook. Het is dan ook waardevol om een Google Mijn Bedrijf profiel aan te maken. Zo verschijnt jouw salon in de zoekresultaten en kunnen klanten daar een review achterlaten en potentiële klanten reviews lezen.

  1. Onderzoek doen

Als iemand jouw salon heeft ontdekt, is dat natuurlijk altijd leuk. Het is tenslotte een bevestiging dat iemand het vertrouwen heeft genomen om bij jou een afspraak te maken vanuit een enorme selectie aan salons. Goed is daarom eens te vragen aan je nieuwe klant hoe en waarom ze bij jou terecht is gekomen. Deze informatie helpt je om daarop te focussen met je marketingactiviteiten.

Hoe zorg ik ervoor dat klanten blijven komen?

Het mooiste is natuurlijk als je nieuwe klanten, vaste klanten worden. En dat vereist weer andere werkzaamheden dan klanten werven. Klantenbinding kan een tijdrovende activiteit zijn als je er niet actief mee bezig blijft. 

  1. Blijf top of mind

Klantenbinding is onwijs belangrijk. Dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Top of mind blijven bij jouw klanten kan bijvoorbeeld met een nieuwsbrief. Zo heb jij weer een incheckmomentje met je klanten om jouw nieuwtjes te delen en helpt klanten te herinneren om een afspraak bij je te boeken. 

  1. Rebook je klanten

Klanten die je direct opnieuw inplant, komen veel vaker terug in de salon dan wanneer je dit niet doet. Rebooken heeft enorm veel voordelen. De klant voelt zich gewaardeerd, het voorkomt teleurstelling en het geeft de klant vrijheid een geschikte dag en tijd te kiezen. Al deze factoren helpen bij het versterken van je klantenbinding!

  1. Aantrekkelijk en haalbaar spaarprogramma

Sparen voor korting op diensten en/of producten geeft klanten een reden om terug te komen. Het is niet alleen een stimulans voor je klanten om geld te besparen, het is ook een snelle en effectieve manier om je klanten meer behandelingen bij je te laten boeken. Zorg er wel voor dat wat je aanbiedt met het spaarprogramma past bij je klantenbestand.

Salonized is salon software die dient als jouw digitale assistent. Hiermee kun je jouw afspraken, administratie en klantenbestand efficiënt beheren en kunnen jouw klanten online een afspraak bij je boeken.

Meer tips voor het optimaal managen van jouw salon? https://salonized.com/nl/blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *